Julehilsen fra Nuuk

Nu er det to måneder siden vi ankom til Nuuk og om en uges tid er det jul, så det er vist på høje tid at vi lader høre fra os!

Dagene er efterhånden temmelig korte: solen står op kvart over ti og går ned igen kl. halv-tre, men det er faktisk ikke så slemt, for vi er forskånet for det evige danske gråvejr. Her skinner solen, eller også er det snestorm; der er ikke rigtig noget ind imellem. Vi nærmer os efterhånden dybrysertemperatur, men det føles ofte meget koldere pga. den kraftige vind. -10°C og 15 m/s føles rigtig koldt!


Der paraglides 100 m fra vores lejlighed.


Ida sover. T = −10°C.

De sidste to uger har vi set nordlys næsten hver aften. Ind imellem har det været fantastisk flot, men ikke lige til at fotografere.

Ellen trives rigtig godt hos Asiaq og har ikke haft problemer med at omstille sig fra barselsorlov til 40 timers arbejdsuge. Henrik styrer børnene. De faste punkter på ugens program er legestue tirsdag og torsdag formiddag og gymnastik for Rune søndag formiddag.
Rune til børnegymnastik.

De øvrige dage forsøger vi at komme ud, så Rune kan lege i sneen, og Ida kan sove i barnevognen. Efter en times tid fryser Henrik som regel, så må vi ind igen.


Det er vigtigt at have både snespade og sneøkse med når der er faldet meget sne.


Hvem har brug for en kælk?

Det er enormt besværligt at få børnene ud af huset. Alle skal have mange lag varmt tøj på, og Rune vil aldrig med udenfor! Men så snart vi er kommet ud, hygger han sig. Det er det samme når vi har været i legestuen: Rune vil ikke med om morgenen, men det ender altid med at vi er de sidste der går, fordi Rune ikke vil hjem og er lige så umulig som når vi skal afsted hjemmefra.


Legestue. Henrik er ikke eneste far, selvom det ikke fremgår af billedet.


To små ballademagere: Rune og Agnete.

Ida kravler flittigt nu og er begyndt at tømme de hylder hun kan nå. Hun er en lille grinebider og er vild med sin storebror. Hun er også blevet klar over at der er nogen hun kender (mor, far og Rune) og nogen hun ikke kender - og de sidste skal i hvert fald ikke prøve at smile eller snakke til hende hvis hun ikke er i mors eller fars sikre favn... Lidt anstrengende når vi er i legestue; ellers er hun bare rigtig sød!


Ida elsker at spise ris!

Vi glæder os til julen. Ellen får et par tiltrængte fridage, og Henrik håber på at komme ud på ski, nu hvor der endelig er kommet sne igen efter en lang periode hvor den gamle sne efterhånden var blæst fuldstændig væk; Arctic Circle Race i Sisimiut i april er stadig ambitionen... Vi kommer dog til at savne både familie og venner i julen - det bliver nok lidt underligt kun at være os fire hele julen.

Glædelig jul og godt nytår til familie og venner - vi savner jer (lidt), men nyder ellers tilværelsen her i Nuuk!

Henrik, Ellen, Rune og Ida


Kravlenissen ønsker glædelig jul!

Om os | Om hjemmesiden Sidst opdateret 2004 af Henrik