Nordlys

Her først på vinteren har vi set rigtig meget nordlys, og det er stadig utroligt fascinerende, så forleden skulle vi altså lige prøve om det overhovedet kunne lade sig gøre at fotografere nordlys med vores allerede halvgamle digitalkamera. Så vi åbnede vinduet og knipsede løs i mørket.

Efter en del digital billedbehandling fik vi billederne her på siden. Billederne er meget grynede, men man kan dog tydeligt se nordlysstriberne hen over himlen. Det siger sig selv at billederne kun giver et ringe indtryk af oplevelsen af nordlys "live". Bemærk i øvrigt at alle billederne er taget inden for få minutter, hvilket måske giver et indtryk af dynamikken i nordlyset.

     

  

Opdateret marts 2006: Her ude på Iiminaq bor vi i første række til nordlyset. Nordlys er blevet en dagligdags begivenhed (når det ellers er skyfrit) - der skal efterhånden ekstraordinært, spektakulært nordlys til for at vi lægger mærke til det. Men den 10. marts var det der så - det flotteste nordlys jeg har set (Ellen var ikke hjemme denne aften). Halvdelen af himlen var illumineret, nordlysstriberne så ud som om de blev blæst rundt, og ud over den sædvanlige grønne farve, var der også røde nuancer. Så kameraet ud af vinduet og forsøge at få nogle fornuftige billeder (den vandrette, rødlige stribe øverst i alle billederne er kameraets bidrag)...

Nordlys

Nordlys

Nordlys

Nordlys

Nordlys

Nordlys

Om os | Om hjemmesiden Sidst opdateret 19.03.2006 af Henrik