Julen 2004

Så blev det hvid jul i Nuuk - som i resten af dronningeriget. Juleaftensdag var Rune og Ellen taget ud for at se julemanden ankomme i helikopter! Julemanden skulle ind på hospitalet og hilse på de syge børn, men han havde også tid til at sige 'glædelig jul' til alle de mange raske børn som var mødt op for at hilse på ham.

Om eftermiddagen fik Henrik sig en lille skitur (første gang siden 1995 at det for hans vedkommende kunne lade sig gøre juleaftensdag), inden vi spiste grønlandsk lammekølle, dansede om vores lillebitte juletræ og pakkede gaver op. Al vores fine julepynt fik vi i skyndingen ikke sendt herop, og da vi selv skulle rejse, havde vi absolut ikke plads til julepynt i bagagen, så vi måtte i hast anskaffe os nogen flag-guirlander (bemærk både grønlandske og danske) og flette et par julehjerter, bl.a. et med en isbjørn i!

Rune fik bl.a. et Lego-dragetårn og revolvere, og der var pakker fra Danmark, ikke mindst de store pakker fra bedsteforældre og Tina & Co. - det var alt for meget, men også utrolig dejligt!

Juledag fik vi en rigtig snestorm. Fra den 24. til den 25. dec. faldt lufttrykket med mere end 30 hPa, og vindhastigheden nåede op på 27 m/s (vindstyrke 10 svarende til 'storm') med vindstød af orkanstyrke! Ellen sørgede for at dokumentere stormen på Asiaq's hjemmeside.

De fleste prognoser for Nuuk forudsage stormen flere dage i forvejen; dog ikke DMI's 'byvejr' for Nuuk som et par dage i forvejen sagde −30 grader julenat (så koldt har det vist aldrig været i Nuuk i december) og sølle 14 m/s juledag, hvilket var så meget ved siden af at Henrik sendte en email til DMI om prognosen. Om det var det der var årsagen til at DMI's prognose næste dag ændredes til det bedre ved vi ikke...Når der er faldet sne, rykker de store drenge ud i deres store snerydningsmaskiner og rydder sne... De får skabt nogen imponerende snebunker! Her er Rune klatret op på en af dem.Den bedste legeplads er dog bakkerne bag ved huset...


Det er for koldt for Ida at lege ude, men inde øver hun sig flittigt i at rejse sig op...

Om os | Om hjemmesiden Sidst opdateret 2004 af Henrik